Szef kuchni Andy (Stephen Graham) żyje w ogromnym stresie - jego ekskluzywna restauracja właśnie straciła dwie gwiazdki, wszystkie stoliki są zarezerwowane, bo trwają święta, a w drzwiach zjawia się bez uprzedzenia jego były mentor, ikona gastronomii, w towarzystwie znanego krytyka kulinarnego. Na domiar złego, rosnąca… zobacz więcej
Szef kuchni Andy (Stephen Graham) żyje w ogromnym stresie - jego ekskluzywna restauracja właśnie straciła dwie gwiazdki, wszystkie stoliki są zarezerwowane, bo trwają święta, a w drzwiach zjawia się bez uprzedzenia jego były mentor, ikona gastronomii, w towarzystwie znanego krytyka kulinarnego. Na domiar złego, rosnąca presja sprawia, że temperatura uczuć pracowników kuchni jest bliska wrzenia. Jak długo uda się Andy’emu trzymać wszystko pod kontrolą? Reżyser Philip Barantini widzów w podróż do gwarnej kuchni, w której przygotowywane są arcydzieła sztuki kulinarnej i zderzają się różne punkty widzenia. Akcja trwającego 94 minut filmu Punkt wrzenia toczy się podczas pewnego niezapomnianego wieczora. opis dystrybutora
Obraz, który nie próbuje oszukiwać widza swym tytułem, oferując wyjątkowo realistyczny i brutalny wgląd w codzienność pracowników restauracji, którzy pogrążają się w coraz większym szaleństwie. przeczytaj recenzję
Ta strona powstała dzięki ludziom takim jak Ty. Każdy zarejestrowany użytkownik ma możliwość uzupełniania informacji
o filmie.
Poniżej przedstawiamy listę autorów dla tego filmu:
Ogólne
Czy wiesz, że?
Pozostałe
Proszę czekać…